Pedoman Kehidupan

Barangsiapa tidak mengenali jati dirinya,  dia  akan terjerumus.

Barangsiapa takut kepada Allah, dia akan selamat.

Barangsiapa belum pernah mencuba sesuatu,  dia akan tertipu.

Barangsiapa menentang kebenaran, dia pasti akan terkalahkan.

Barangsiapa mengetahui akan datangnya ajal, pasti akan berkurangan angan-angan dan cita-citanya.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://permatakata.wordpress.com/2010/03/14/pedoman-kehidupan/trackback/

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini.

22 KomenTinggalkan komen

  1. [...] Pedoman Kehidupan [...]

  2. assalamualaikum…sy one of the fan…blog ni…so izin kan saya menggunakan kata2 indah dlm blog ini untuk kebaikan…..

  3. yup sy juga byk mmbaca n almost everyday sy ambik certain2 ayat tu utk paste kt fb saya..so tht bole dikongsi lg kepada ramai org..berpesan pesanan sesama kita

    • yeke? alhamdulilah.. saya sangat gembira walaupon ni bukan blog saya.. yang sangat menyedihkan.. dorang mengabaikan semua benda yg saya post.. tapi insyaAllah.. Allah akan memberikan dorang Hidayah..

  4. i want 2 share dis word on my fcebook..pleaze.,,

  5. salam…mintak izin utk copy kata-kata ini..

  6. ambil aja semuanya, tidak perlu minta izin.

  7. Dear Penulis…Please allow me to copy your pages and for me to share with few other pple in my FB for what there is in life. Your words have great impact and meaning to me to believe more in Qada’ dan Qadar. Thank you.

  8. salam..saya bukan ahli blog niee..tapi tlong halalkan kata-kata yang indah ni untuk saya kongsikan ngan kawan-kawan saya..kata-kata yang terpapar dalm blog nie cukup indah bagi saya untuk dikongsikan bersama…

  9. asamualaikum….
    saya kagum dgn kata2 dlm blog nie… izin kn saya untuk copy kata2 nie.

  10. salam…saya bukan lah ahli blog ni,namun saya tertarik dengan kata2 penuh makna dan indah ini.ingin sekali saya memohon izin untuk kongsikan kata2 indah ini bersama rakan2 ..harap halalkan kerana kata2 ini penuh makna dan ayatnye sungguh indah untuk dijadikan panduan

  11. Salam…minta izin utk berkongsi kata-kata pedoman ini di blog dan FB saya…terima kasih

  12. nak share bahan

  13. nak share lah kekata indah ni ngan kekawan… terima kasih

    • sama-sama. ambil lah sebanyak mana nak ambil
      semoga dapat lah sikit bahagian kita diakhirat nanti insyaAllah :)

  14. salam..sy pn nk share kata2 hikmah dlm bl0g ni..tq..:D

  15. salam , sy nk share kate2 nih dgn kawan2 sye , izinkan sye , terima kasih ,

  16. ingat mati akan mendekatkan diri kita pada allah… insyaallah…. banyak manfaat nasihat di atas ..

  17. assalammualaikum? masa tidak akan mengejar kita malah.. kita yang mengejar masa.. jadi hargailah masa dengan sebaik-baiknya.. :) insyaAllah

  18. ass….saya juga mo mnta idzin buat kopi blog ini…krn saya sangat terseok…mksh…

  19. izin mencopy

    • sila


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 251 other followers

%d bloggers like this: